Pričetek: Četrtek, 08.03.2018
Trajanje do: 31.03.2018
Lokacija: Galerija Layerjeve hiše
Fotografsko društvo Janez Puhar

POGLED SKOZI ŽENSKO OKO 2018

fotografija


 

fotografija
 

POGLED SKOZI ŽENSKO OKO 2018
Razstava fotografij članic Fotografskega društva Janez Puhar ob 8. marcu

8. 3. - 31. 3. 2018

 

Odprtje: 8. marec, ob 18. uri

Kako hitro se obrne leto ali pet! Res je, že peto leto teče, odkar so moški kolegi iz FD Janez Puhar Kranj organizirali svojim ženskim kolegicam v čast »Osmomarčevsko« razstavo v Galeriji Layerjeve hiše. Postala je tradicionalna, a odtlej jo zdaj vsako leto na ta dan pripravijo in organizirajo same, moško fizično pomoč ob postavitvi pa vedno hvaležno sprejmejo. Ob tej obletnici je vzpodbudna tudi novica, da je pretežno moško društvo letos lepše in bogatejše za nekaj novih članic, ki so takoj aktivno prispevale svoja dela k tej razstavi. 

Enajst članic se torej predstavlja vsaka s po dvema fotografijama. Prosili smo jih, naj v par stavkih opišejo svoje vzgibe, ideje, navdih za te posnetke. Ne bomo vas prikrajšali, njihove eseje boste lahko prebirali ob slikah na razstavi. Tule naj omenim le, da ženska energija toplo plava prek zamrznjenih podob časa in prostora. Skupni imenovalec razstave pa je kompleksna mešanica ljubezni, lepote, vztrajnosti, iznajdljivosti, malce trme, nekaj šegavosti ter lucidnega opazovanja pa tudi poguma in znanja, iz posnetega materiala narediti dobro in zanimivo fotografijo. 

Sodelujejo: Urška Wertl, Valerija Jenko, Andreja Peklaj, Biserka Komac, Anuška Vončina, Andreja Teran, Maja Krejan, Petra Puhar, Nada Vuković, Marja Kraljič, Breda Kavčič

Besedilo: Biserka Komac
Naslovna fotografija: Valerija Jenko - Skrivnostno jutro

Druga fotogafija: Črt Štrubelj