Pričetek: Petek, 18.05.2018
Trajanje do: 20.06.2018
Lokacija: pred Mestna knjižnica Kranj
Marija Prelog

Na kranjskem vrtu

likovna umetnost

Marija Prelog: Na kranjskem vrtu
Galerija Na mestu (pred Mestna knjižnica Kranj)
18. 5. - 20. 6. 2018

Odprtje razstave: petek, 18. maj, ob 18. uri

Rožice, ki slavijo ime našega mesta bodo pred svetovnim dnevom čebel (20. maj) postavljene na ogled in občudovanje. Spočijte si oči ob ulični razstavi ilustracij mojstrice Marije Prelog. Morda mimo pribrenčijo kranjske čebelice, v vsakem primeru in ob vsakem vremenu pa nas bo Marija na delavnici po odprtju naučila izdelovati papirnate čebele. Na medenem popoldnevu se bodo predstavili tudi nekateri čebelarji s svojim medom!

Marija Prelog je akademska slikarka, ilustratorka in grafična oblikovalka, avtorica številnih ilustracij za knjige, priročnike, strokovna dela, slikanice, pesniške zbirke in monografije. Na njeni delovni mizi nastajajo poučne in humorne podobe iz vsakdanjega življenja, najraje pa ilustrira naravo in njene prebivalce. Izjemna ilustratorka, cenjena in priznana tudi v tujini, ustvarja v tradicionalni tehniki svinčnika in akvarela ter kot edina avtorica v Sloveniji v tehniki kirigami izdeluje avtorske živali (avtorske izrezanke in zloženke iz papirja).

Razstava je prva v seriji skupinske razstave Hiša ilustracij 2018, ki poteka v Layerjevi hiši, na Mergentalerjevi in galeriji Na mestu. V sklopu razstave, ki se v Layerjevi hiši odpira 5. junija ob 18. uri, se bodo predstavili še Jelka Reichman, Ana Zavadlav, Matija Medved, Ajda Fortuna in Janja Kosi.

Organizacija razstave: Mestna občina Kranj in Zavod Carnica. Sponzor postavitve je Tam-Tam mestni plakati