Pričetek: Sobota, 01.09.2018, ob 12:00
Trajanje do: 30.09.2018
Lokacija: Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAMa
Katja Kovše

Bits and bobs

likovna umetnost

Katja Kovše: Bits and Bobs

Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM-a

1. 9. - 30. 9.
Odprtje: sobota, 1. septembra, ob 12. uri


Minimalistične pasice so nadaljevanje raziskovanja telesa skozi risbo in grafiko ter ustvarjanja variacij (avtoportretnih) karakterjev, kar je raslo skozi diplomski projekt in zaživelo v knjigi umetnika. V stripih karakterje največkrat družim s humorno vsebino vsakodnevnih situacij, saj se želim skozi lahkotno in kratko pripoved povezati z občinstvom. Predstavljam se s kratkimi stiliziranimi stripi v štirih sličicah, kjer nastopa figura, v čevlje katere (pa četudi jih navadno nima) se lahko postavi vsak. S hipnimi, nepomembnimi dejanji navadno sproži hahljanje in spraševanje po zaključku ali sprožilcu zgodbe, gledalcu pa pušča prosto interpretacijo. Upam, da ujamejo pogled mimoidočih.

Katja Kovše je šudentka podiplomskega študija Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer je 2017 diplomirala z odlično oceno.
Predstavila se je na skupinskih razstavah Grafična pomlad v Vetrinjskem dvoru, Vabljeni mladi v DLUM-u, na nekaj študentskih razstavah, samostojno pa v Celju in Gornjem Gradu.


Sodelovala je s Stripburgerjem, stripovski natečaj Novi časi v Pritličju ji je prinesel tretje mesto, v Dobri Vagi sta na ogled zina, stripe pa so objavili tudi hrvaški Komikaze. Trenutno ustvarja humorne pasice za Striparno Oblaček, nekaj prodajaln v Celju zalaga z unikatnimi razglednicami mesta, veseli pa se tudi stripovske razstave v Beogradu.

Moj dežnik je lahko balon