Pričetek: Četrtek, 08.11.2018, ob 20.00
Lokacija: Galerija Mahlerca
Črt Štrubelj

Razdalje

fotografija

Črt Štrubelj: Razdalje ali foto dnevnik potovanja po jugozahodu ZDA
Galerija Mahlerca
8.11.-29.11.
Odprtje: četrtek, 8.11., ob 20.00

Projekt Razdalje je fotografska dokumentacija dvotedenskega popotovanja Črta Štrublja s svojim očetom od San Diega do San Francisca. Preplet ulične in krajinske fotografije povezuje ideja vpliva razdalj znotraj ene države na popotnika in domačina. Te razdalje so evropskemu očesu nepredstavljive. Vizualna zgodba je mogoče nekoliko stilizirana, a kritično predstavlja jugozahod ZDA in vpliv razdalj na ljudi.

Vabljeni na druženje s hipiji, hojo po razgretih tleh Doline smrti pri 49°C, na opazovanje požara v parku Yosemite, na popotovanje preko skalnega gorovja do velemest, od puščave do morja, od zelenih gora do mestne sivine.

Črt Štrubelj je mlad fotograf, rojen l. 2001 v Kranju. Sprva se je umetniško udejstvoval kot filmski umetnik, kasneje pa ga je pritegnila fotografija. Trenutno obiskuje 3. letnik Gimnazije Kranj, dela kot fotograf v Layerjevi hiši in se ukvarja s samostojnimi umetniškimi projekti. Poleg fotografije ga še vedno zanima filmska umetnost, pisanje, gledališče, nogavice in še kaj.