Pričetek: Petek, 01.03.2019
Trajanje do: 30.03.2019
Lokacija: Ulična galerija Layerjeve hiše
Valeria Galizzi

Ahilova peta / Achilles heel

fotografija

Valeria Galizzi: Ahilova peta / Achilles heel

Fotografska razstava

Ulična galerija Layerjeve hiše

1. 3. – 30. 3. 2019

 

Odprtje razstave: 1. marec 2019, ob 18h

 

Serija fotografij Valerie Galizzi Ahilova peta je leta 2017 nastala v Atenah pod kreativnim urokom kaotične in navdihujoče velike mame vseh mest. S sodobnim pristopom in izogibanjem običajnim zankam zgodovinske analize in nostalgiji za starim in klasičnim, fotografinja ujame človeško telo prepleteno z elementi, ki grško prestolnico kažejo kot kompleksno tapiserijo kultur, kjer ni časa za statično opazovanje. Mesto, ki je zaznamovano s krizo, je tudi mesto zaznamovano s preživetvenim instinktom. To ni muzejska tura po Atenah s Sokratom in Periklejem, ampak legitimen vdor v mesto luči, zapuščenih krajev, pustih gričev in nevzdržne vročine. V mesto, kjer se privlačijo nasprotja in kjer se katastrofa skriva za naslednjim vogalom. Ampak tudi v mesto, kjer diha življenje, kjer se sliši bitje srca in kjer zmaga upanje.

Vsak heroj ima svojo Ahilovo peto.

Ampak samo največji so sposobni stopiti nanjo.

 

Razstavo Ahilova peta sta kurirala João Vilela Geraldo in Zala Orel v sodelovanju z Layerjevo hišo.

Ahilova peta je del treh razstavnih projektov pod skupnim imenom Vse poti vodijo v Rim, dve reki v Kranj / All roads lead to Rome, two rivers lead to Kranj.

 

Valeria Galizzi je ena izmed najboljših umetniških vodij v Evropi in ikona v oglaševalskem svetu in svetu športa ter glamurja, med drugim je ustanovila tudi "Portfolio Of Brand Activation". Ilustratorka in umetniška vodja se je najprej posvetila studijski fotografiji za različne luksuzne znamke in revije, kasneje pa je delala in raziskovala v svetu mode, lifestyle-a in potovanj. Rodila se je v italijanskem Bergamu, potovala in delala po celem svetu od New Yorka do Budimpešte, trenutno pa živi med Lizbono in Milanom. Večna športna navdušenka še vedno išče svojo Ahilovo peto.