Pričetek: Sreda, 15.05.2019
Trajanje do: 29.05.2019
Lokacija: Medprostor

Daša Keber: Živeli so

fotografija

Daša Keber: Živeli so

Razstava fotografij

Medprostor

15. 5. - 29. 5. 2019

 

Odprtje: sreda, 15. maj 2019 ob 18h

 

 

 

Daša Keber je grafična oblikovalka, ustvarjalka in aktivistka za pravice živali. Poleg oblikovanja je njena strast tudi risanje ilustracij z močno sporočilnostjo in fotografiranje obrazov živali, skozi katere želi ljudi spodbuditi k razmišljanju o našem odnosu do živali in narave. Je tudi organizatorka Škofja Loka Animal Save, ki je eno od poglavij Save Movement organizacije v Sloveniji.

 

Na fotografijah razstave so ujeti zadnji trenutki živali pripeljanih v klavnice po Sloveniji v sklopu akcij imenovanih “Vigil” ali “Biti priča”, pod okriljem organizacije Save Movement Slovenija. Gre za miroljuben shod, kjer aktivisti spremljajo živali na poti v zakol, se od njih poslovijo ter jim nudijo nekaj trenutkov sočutja in ljubezni. Prav tako delijo njihove zgodbe in slike njihovih obrazov ter tako širši javnosti pokažejo posameznike, ki so ponavadi skriti za zidovi.

Daša o svojih fotografijah, ki vračajo obličje najbolj nevidnim živalim, pravi: »Ljudem želim pokazati njihove obraze, jim dati priložnost, da jim pogledajo v oči. Da so ti posamezniki končno videni, da je njihov obstoj na Zemlji ovekovečen. Da ne odidejo neopaženi, kot da sploh ne bi obstajali.«

 

Razstava je v sklopu majskega programa Layerjeve hiše Zelena koreNit.